Inburgeringscursus  - Wilhelmus

 
Onderstaand vind u nieuws over het plan om het Wilhelmus toe te voegen aan het Inburgeringsexamen.

 
 
 
  Inburgeringscursus Online door DutchTutor.com

Nederlandse inburgeringscursus voor het behalen van het Inburgeringsexamen bij de Nederlandse Ambassade voor de aanvraag van een MVV visum

 
 
Wilhelmus verplicht in inburgeringsexamen

DEN HAAG - Het Wilhelmus wordt verplichte lesstof in de inburgeringscursussen. De Tweede Kamer stemde dinsdag in met een motie daarover van de SGP.

 
De nieuwe Nederlanders hoeven heus niet alle coupletten uit het blote hoofd ten gehore te kunnen brengen. ‘Dat zal de meeste autochtonen ook niet lukken’, denkt indiener Kees van der Staaij. De SGP'er wil alleen dat er aandacht aan het volkslied wordt besteed, zodat de cursisten er daarna gewoon iets van weten. Minister Eberhard van der Laan (Integratie) noemde dat al een ‘sympathiek idee’.

Het Wilhelmus telt vijftien coupletten. Het eerste en het zesde zijn de enige coupletten die veelvuldig worden aangeheven.

bron: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1322883.ece/Wilhelmus_verplicht_in_inburgeringscursus

 
 
  'Wilhelmus in inburgeringscursus'

(Novum) - Allochtonen moeten tijdens hun inburgeringscursus het Wilhelmus leren. Dat hebben het SGP en het CDA woensdag bepleit tijdens een debat met minister voor Integratie Eberhard van der Laan (PvdA) in de Tweede Kamer.

Nationale symbolen zijn van groot belang voor het inburgeren, stelde SGP-Kamerlid Kees van der Staaij. Hij noemde het daarom merkwaardig dat het Wilhelmus niet in de eisen voor het inburgeringsexamen voorkomt en vroeg Van der Laan met steun van het CDA daar verandering in te brengen.

Allochtonen hoeven niet alle vijftien coupletten te kennen, zei Van der Staaij op een vraag van PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem. "Daar zullen vrijwel alle autochtonen ook niet aan kunnen voldoen. Maar het Wilhelmus dient wel aandacht te krijgen", zei de oranjegezinde SGP'er.

bron: http://www.nieuws.nl/576762